Main menu: Sortiment | Ingredienser | Återförsäljare | Problemhy | Miljö | Press

Tillbaka till första sidan

Ögonskuggor

Våra ögonskuggor ligger i små burkar med ca 1 gram i varje. Varje burk har en sil för att underlätta appliceringen. Det finns matta skuggor som dämpar och utjämnar, skuggor med lyster som lyfter fram samt med glitter som framhäver och ger partykänsla.

Ögonskuggorna blir en del av din make up utan att vara framträdande – det är dina ögon som ska synas.

Användning: Det blir lätt för mycket i början eftersom det finns så mycket färgpigment i produkterna. Ta lite färg i locket, arbeta in det i penseln och skaka av noga. För att få en bra globlinje duttar du med penseln och följer globlinjen, för sedan penseln fram och tillbaka och neråt mot ögonfranskanten så att det bildas ett > i ytterkant av ögat. Sudda utifrån och in så att det inte blir skarpa kanter.

Vill du ha ögonskuggan som eyeliner kan du fukta penseln med lite rent vatten .


24 Carat

24 Carat

Sätt guldkant på tillvaron. I ögonvrån, under brynet, på läppen, på dekolletaget – ja guldet passar lika bra överallt.

Azurblå

Azurblå

Nu är det sommar! Och då vill man ibland ta ut svängarna ordentligt. Med denna lilablå glittrande skugga gör du verkligen det. Party, party för de modiga som vill stå i centrum! Många har frågat efter en blå skugga så i denna produkt finns en färg som annars inte finns i våra produkter; Ferric Ferrocyanide.

Citron

Citron

En ljusgul, glittrande ögonskugga som ger lyster till dina ögon, användbar varje dag och kväll. Perfekt till sommarens solbruna ansikte när du inte vill se så målad ut. Kan också användas som highlighter strax under dina ögonbryn.

Granitgrå

Granitgrå

En underbar - och användbar!- matt, medelmörk ögonskugga, passar lika bra för dagen som kvällen. Bra grund till sotade ögon tillsammans med Onyx.

Grågrön

Grågrön

En grågrön skugga som passar bra både för dagen och kvällen. Du kan med fördel använda den som ögonskugga, markera globlinjen och/eller som eyeliner. Passar mycket bra att kombinera med färgen Mossa.

Havre

Havre

Många har frågat efter en ljus matt ögonskugga – låt oss presentera Havre. Den är lätt gulfärgad och har inget rött i sig. En underbar basskugga att lägga över hela ögonlocket. Eller för att ljusa upp andra skuggor med. Ta Havre och kombinera den med Kaffe eller Kakao - och du får en perfekt look med markerade ögon i mjuka bruna nyanser som inte blir för hårt.

Kaffe

Kaffe

En mörk, kall färg som passar mycket bra att förstärka dina ögonbryn med. Skaka av penseln och borsta in färgen i dina egna ögonbryn för en markering av brynen - det ger ett lyft för hela ditt ansikte. Använd även som en eyeliner för att öppna upp ögat.

Kakao

Kakao

En matt, varm kakaofärgad och lite ljusare än Kaffe och som används på samma sätt på ögonbrynen eller som eyeliner. Kan också användas på hela ögonlocket för en dramatisk effekt.

Lera

Lera

En snygg och användbar brun/grå/beige skugga utan röda/rosa toner i sig.

Liac

Lilac

En färgstark ögonskugga i metallisk lila. Rätt diskret som torr, blöt den och du får fram den metalliska effekten. Snyggt som eyeliner.

Ljuslila

Ljus Lila

En matt, ljus skugga att lägga på hela ögonlocket. Kombinera gärna med mörk lila och/eller plommon.

Mocka

Mocka

Vår nyaste färg. Många make-up artister har efterfrågat en produkt att lägga skuggor i ansiktet med. Därför finns nu Mocka! De som har förhandstestat den är mycket nöjd med den.

Mocka är en kall, mörkare brun Färg som är matt och som passar om du vill göra skuggor. Eller ha på ögonen. Eller på ögonbrynen för de som vill ha en ljusare nyans på brynen. Eftersom den är så användbar kommer den att finnas både i stor burk i Färgavdelningen och i en liten burk i ögonskuggsavdelningen.

Mörklila

Mörk Lila

En mystisk matt, medelmörk ögonskugga, passar lika bra för dagen som kvällen. Du kan med fördel använda den som ögonskugga eller för att markera globlinjen tillsammans med den ljuslila skuggan.

Mjölkchoklad

Mjölkchoklad

En diskret matt ljusbrun ögonskugga, användbar varje dag och kväll. Använd och skugga uppåt/utåt i ytterkanten av ögat.

Mossa

Mossa

Inte glittrig! Inte matt! Utan skimrande såsom mossa när solen skiner på den en klar morgon i skogen när daggen ligger kvar. Lyfter fram dina ögon och passar bra för dig som har blå ögon. Och aldrig! kan tänka dig ha en grön skugga.

Mörk Plommon

Mörk Plommon

En mörk, gnistrande plommonfärgad ögonskugga som eyeliner på dagen och för dramatiska effekter på kvällen.

Mörk Safir

Mörk Safir

En gnistrande blåsvart ögonskugga som eyeliner på dagen och för dramatiska effekter på kvällen.

Olivgrön

Olivgrön

En underbar matt, medelmörk ögonskugga i olivgrönt som passar lika bra för dagen som kvällen. Den matta ytan ger dina ögonlock ett spännande, dovt utseende - perfekt till den mystiska kvinnan.

Onyx

Onyx

En kolsvart ögonskugga som du kan ha närmast franskanten i stället för kajal. Eller om du vill ha helt sotade ögon är denna skugga ett måste.

Pärlgrå

Pärlgrå

Denna mjuka rosaskimrande skugga med grå underton lyfter fram dina ögon. Passar lika bra till dig med blå, gröna eller bruna ögon! Ett speciellt tillfälle i livet passar denna skugga extra bra - på bröllopsdagen.

Pärlrosa

Pärlrosa

En glittrande, transparent rosa ögonskugga som öppnar upp dina ögon och ger dem ett spännande uttryck. Kan även användas som highlighter eller att blanda i din läppglans. Passar så bra till gällande modetrend - rosa!.

Rökblå

Rökblå

Skuggan är ljus, lätt skimrande rökblå Egentligen skulle blårök passa bättre för den är mest blå men samtidigt skimrande rökig. Fast inte så mörk som en blårökande bil.

Sand

Sand

En neutral sandfärgad ögonskugga som ger lyster till dina ögon, användbar varje dag och kväll. Kan också användas som highlighter strax under dina ögonbryn. Tar fram djupt liggande ögon.

Sienna

Sienna

En brun opaliserande grönskimrande skugga. Använd den som ögonskugga - eller lägg på ovanpå andra skuggor för dramatisk effekt. En produkt för fest och glamour.

Snö

Snö

En matt vit ögonskugga som lyfter fram och ger dina ögon ett spännande uttryck. Kan framför allt användas som highlighter under ögonbrynen för att lyfta fram din blick.

Solkysst

Solkysst

Vårt ljusa solpuder har blivit succé som ögonskugga och highlighter - och efterfrågan på en liten förpackning är stor. Det fixar vi, här kommer en 5 ml burk!

Tallbark

Tallbark

En underbart skimrande neutral brun skugga. Men med en varm ton - ja, som barken på tallar när solen skiner på den. Ta denna skugga och kombinera den med kakao- och du får en perfekt naturlig look med markerade ögon. Tar fram blå ögon bra.

Turkos

Turkos

En somrig turkos skugga. Lite mer åt det grönturkosa hållet för att ta fram det blåa som finns i mångas ögon. Som vanligt sätter skuggan färg utan att se onaturlig ut. Ögonskuggan är metallisk utan att vara glittrig – så länge du inte blöter den med vatten!

Vit Diamant

Vit Diamant

En gnistrande transparent ögonskugga som lyfter och ger dina ögon ett spännande uttryck. Kan framför allt användas som highlighter under ögonbrynen, kinderna, skuldran eller på andra ställen du vill att det ska gnistra om dig. Tyvärr ger bilden ingen rättvis bild av denna läckra produkt.

Om c/o mineralsmink

Smink ska vara roligt, förskönande och göra nytta på huden! För att uppfylla detta skapade vi varumärket c/o mineralsmink som tar fram det vackra hos dig.

c/o mineralsmink är lätt att använda, helt utan kemikalier och ger flärd, läkning och skydd åt din hy.

Produkterna är registrerade hos Läkemedelsverket och självklart inte djurtestade.

Våra kunniga återförsäljare är ekologiska hudvårds-terapeuter, frisörer, butiker/webshoppar. Sortiment och prissättning kan variera.

Välkommen att uppleva skillnaden du också! Kontakta din återförsäljare eller direkt till Lena Engnell, c/o Lena, S Kyrkogatan 1B, 824 43 Hudiksvall via detta formulär.

Kontakta c/o mineralsmink

Välkommen att ställa frågor om vårt smink eller naturkosmetisk hudvård. Eller vill du bli återförsäljare av c/o mineralsminks produkter? Berätta lite om din verksamhet så kontaktar vi dig. Tack för ditt intresse.
Utan en korrekt angiven e-postadress kan vi inte besvara ditt brev.