Main menu: Sortiment | Ingredienser | Återförsäljare | Problemhy | Miljö | Press

Tillbaka till första sidan

Problemhy

På denna sida tar vi upp sminkaspekterna på problemhy. Uppsök gärna en naturkosmetisk hudvårdsterapeut eller maila mig för ytterligare råd om hur du kan använda hudvårdsprodukter/oljor som passar just dig.

Acne

Acne orsakas av bakterier som får fäste på huden. Mineralsmink kan hjälpa på många olika sätt. Ta Dölj direkt på acnen så döljer du acnen samtidigt som Dölj innehåller kaolin (lera) som kan suga upp orenheter. Vätskar sig acnen så kan lera torka ut och Basen sitter bättre. Zinkoxid lugnar ner inflammationen. Många mineralsminkmärken använder sig av utfyllnadsingredienser som är billiga, till exempel talk, arrowrot, majsstärkelse, etc.. Dessa kan orsaka klåda, acne, tilltäppta porer. De ingredienser som är organiska och innehåller stärkelse (som bakterier kan bryta ner till sockerarter) ger näring till bakterier på huden, vilken kan försvåra acne.

Allergier

Ju fler ingredienser ju fler saker finns det som du kan vara allergisk mot. c/o mineralsmink innehåller bara några få ingredienser. Vi skriver tydligt ut vad innehållet är så att du kan undvika det du inte tål. Är du mycket känslig ska du alltid prova i armvecket innan du applicerar i ansiktet. Vismuthoxidklorid är en tungmetall som vi tycker du ska undvika eftersom många får klåda och rodnader av det.

Rosacea

Att ge råd till dig med rosacea är svårt eftersom vi alla är unika och ingen egentligen vet varför man får rosacea. Vårt allra första råd är att sluta med att använda produkter med kemikalier eftersom många med rosacea blir så mycket bättre då. Det är en process som inte är helt enkelt eftersom både mineraloljor och kemikalier finns i nästan alla hudvårdsprodukter och i smink som du köper.

Är du mycket röd kan Dölj Grön neutralisera det röda. Många av våra rosaceakunder använder Kall Mellan eftersom de är så vana att se sig med färg i ansiktet att de känner sig superbleka annars - men senare kan de byta till Naturligt Mellan. De flesta använder rouget Matt Gammelrosa - då får huden en naturlig rodnad på kinderna och skillnaden blir inte så stor mellan utsatta områden och den vanliga huden.

Sol och värme och även att sitta framför datorn reagerar många mot – då är mineralsminket bra eftersom titandioxiden ger fysikaliskt solskydd och zinkoxiden ger läkning och verkar läkande på huden. Så även om du inte vill sminka dig för flärdens skull ska du göra det får skyddets skull.

Fräknar

Är inte ett problem men kan vara problematiskt att sminka. Jag tycker du ska prova att inte ta Bas utan ta Yta som är transparent så att fräknarna fortfarande syns men du får en jämnare finish. Yta 001 Glow brukar vara perfekt för fräknig hy.

Missfärgade ögonlock

Lägg Dölj innan du lägger på en matt ögonskugga. Tänk på att ögonskuggan blir mörkare på just dina ögonlock så välj en ljusare skugga om du inte vill ha för mörkt.

Pigmentförändring

Har du pigmentförändringar så ska du skydda dig från solen som kan ge dig mer fläckar. c/o mineralsmink har solskyddsfaktor motsvarande 15. Du kan också ljusa upp större pigmentsförändringar med en Dölj Demi.

Röda ögonlock

Dölj Grön eller en grön ögonskugga som Mossa eller Olivgrön neutraliserar.

Ytliga blodkärl

Dölj Grön neutraliserar det röda så pensla på innan du lägger på Bas.

Ärr

Har du ärrig/ojämn hy ska du undvika de produkter som blänker. T ex Nyponros och Solglöd kan framhäva ojämnheterna så vi rekommenderar Matt Gammelrosa, Persika, Korall istället.

Solskydd

Solen är underbar, ger oss D-vitamin och njutning. Men solen kan också ge stora skador på huden. Därför ska du alltid skydda den känsliga huden i ansiktet. Bas ger ett solskydd motsvarande SPF 15 tack vare innehållet av titandioxid. Ett smart sätt att få solskydd utan skadliga kemikalier.

Om c/o mineralsmink

Smink ska vara roligt, förskönande och göra nytta på huden! För att uppfylla detta skapade vi varumärket c/o mineralsmink som tar fram det vackra hos dig.

c/o mineralsmink är lätt att använda, helt utan kemikalier och ger flärd, läkning och skydd åt din hy.

Produkterna är registrerade hos Läkemedelsverket och självklart inte djurtestade.

Våra kunniga återförsäljare är ekologiska hudvårds-terapeuter, frisörer, butiker/webshoppar. Sortiment och prissättning kan variera.

Välkommen att uppleva skillnaden du också! Kontakta din återförsäljare eller direkt till Lena Engnell, c/o Lena, S Kyrkogatan 1B, 824 43 Hudiksvall via detta formulär.

Kontakta c/o mineralsmink

Välkommen att ställa frågor om vårt smink eller naturkosmetisk hudvård. Eller vill du bli återförsäljare av c/o mineralsminks produkter? Berätta lite om din verksamhet så kontaktar vi dig. Tack för ditt intresse.
Utan en korrekt angiven e-postadress kan vi inte besvara ditt brev.